Zon. Zee. Strand. Wat er nog mist? Een goed boek natuurlijk! Of voor de échte leesliefhebbers: een stapel aan de leukste vakantieboeken van dit moment. Met de huidige maatregelen is reizen soms best lastig en is een goede voorbereiding het halve werk. Het gaat niet altijd van een leien dakje: je koffer inpakken, alle reisdocumenten bij elkaar verzamelen, testen en je reisgenoten vakantie-klaarmaken, das zo gemakkelijk nog niet! Als leesfanaat zal je minder tijd hebben om door alle bestsellers van dit moment te struinen en er een paar goeie uit te kiezen. Geen paniek! De lokale winkeliers van onze aangesloten winkels en wijzelf zien dagelijks welke boeken helemaal het einde zijn. Daarom hebben wij de tofste zomervakantie boeken voor je op een rijtje gezet en er een leuke top 10 van gemaakt. Leun lekker achterover en doe inspiratie op.

Boek 1 - Zomeravond van Suzanne Vermeer

Onze eerste aanrader is het boek wat al 16 weken in de Bestseller 60 lijst staat: Zomeravond van Suzanne Vermeer. In dit vakantie boek is Lauren Martens met haar zus Celeste op vakantie in de Ardèche, een populaire vakantiebestemming in Frankrijk. Op een avond keert Celeste niet terug van een bezoek aan de discotheek, en twee dagen later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Al snel wordt een verdachte opgepakt, die alles ontkent. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang. Twaalf jaar later wordt Lauren benaderd door de Franse journaliste Nadine Dubois, die een populaire true crime-podcast maakt. Wat blijkt? Na al die jaren beweert de schuldige van de moord op haar zus, dat hij onschuldig is. Eerst heeft Lauren geen enkele behoefte om betrokken te raken, maar na lang twijfelen gaat terug naar waar het twaalf jaar geelden allemaal begon: de Ardèche. Zal Lauren de antwoorden krijgen die ze nodig heeft? Je leest het in Zomeravond van Suzanne Vermeer.

Klik hier en bekijk het boek

Boek 2 - De kleuren van schoonheid 1 - Sophia's hoop

Als je fan bent van romans, én van de boeken van Lucinda Riley houdt, dan is deze tweede tip het perfecte zomervakantie boek voor jou! In het eerste deel van een meeslepende nieuwe trilogie van Corina Bomann volg je de twintigjarige Sophia Krohn en gaan we terug naar Berlijn in 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn is op dat moment één en al tegenslag. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen én ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren. Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot cosmetica-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan. Lukt het Sophia om de perfecte balans tussen werk en privé te vinden?

Klik hier en bekijk het boek

Boek 3 - De Nachtdienst

Onze derde tip is het nieuwste boek van Esther Verhoef – De Nachtdienst. Het boek is spannender dan ooit en zal je vasthouden tot het eind. In het boek volg je Emma van Eerd, een dierenarts. Samen met haar veertienjarige dochter woont ze boven de dierenartspraktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is. Zal Emma ooit nog van de overvallers afkomen, of blijft ze eeuwig bang? Wees gewaarschuwd! Als je een echte thriller fan bent, is dit een boek wat je in één ruk uit wilt lezen. Het boek staat al weken in de Bestseller 60 lijst en is een echte pageturner. Nieuwsgierig?

Klik hier en bekijk het boek

Boek 4 - De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Druk. Drukker. Drukst. Onze vierde tip heeft alles te maken met eens een stapje terug nemen. Je leeft ten slotte maar één keer, nietwaar? In dit boek neemt de Koreaanse megabestseller Sunim je mee op een spirituele reis over het belang om rust te vinden in een drukke wereld. Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Ook laat Sunim je het belang zien van sterke relaties met anderen, én benadrukt hij dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. Dit boek is een echte aanrader voor degene die altijd op zoek zijn naar meer en van het ene doel naar de andere wil springen. Daarnaast fungeren de prachtige, kleurrijke illustraties als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Klik hier en bekijk het boek

Boek 5 - Ik ga leven

Onze vijfde tip is het boek dat al 26 weken in de top 3 in de Bestseller 60 lijst staat. Dan moet het wel een goed boek zijn! In Ik ga leven volgen wij het verhaal van Büsra. ‘Muziek mag niet, daten is verboden, het hebben van vrienden van het andere geslacht is onwettig, je leuk kleden en opmaken is ongepast, ’s avonds buiten zijn is niet geoorloofd, “vieze, immorele” films en series kijken is onaanvaardbaar, het vieren van verjaardagen of andere heidense feestdagen mag niet, werken met mannen kan niet en ook uitgaan en feesten op festivals is verboden.’ Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen. ‘Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen?’. In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Büsra wel.

Klik hier en bekijk het boek

Boek 6 - Derksen

De hoofdrolspeler van tip 6 heeft geen enkele introductie nodig. Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. Het idee om een biografie te maken was dan ook alles behalve gek, en letterlijk alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan. Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland. Echt een must-read als je houdt van een goede biografie en al jaren naar Derksen kijkt op de televisie.

Klik hier en bekijk het boek

Boek 7 - Leef meer, denk minder

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in 'Leef meer, denk minder' om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. 'Leef meer, denk minder' leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt. Houdt jij wel van een goeie eye-opener? Dan is dit boek wat voor jou!

Klik hier en bekijk het boek

Boek 8 - De zeven zussen 7 - De zevende zus

Tip 8 staat volledig in het teken van De zeven zussen serie. Want laten we eerlijk wezen, die hoort gewoonweg thuis in deze lijst met vakantie boeken voor de zomer van 2021. Mocht je de serie nog niet gelezen hebben, dan raden we je natuurlijk aan om bij boek één te beginnen. De zevende zus, het zevende deel in De zeven zussen serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen... Dit boek is écht wat voor jou als je houdt van feelgood romans. De boeken zijn dan wel dik (lees: 600+ pagina’s), maar lees je binnen één adem uit.

Klik hier en bekijk het boek

Boek 9 - Valse getuige

Thrillerfans kennen deze schrijfster ongetwijfeld! Karin Slaughter is dé Queen of Crime en levert met Valse getuige eersteklas spanning. Ze dachten ermee weg te komen… Ze hadden het mis. Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen. Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten… Als Karin Slaughter fan moet je dit boek gewoonweg hebben!

Klik hier en bekijk het boek

Boek 10 - Die zomerliefde op het eiland

En dan nu onze laatste tip: Die zomerliefde op het eiland van Sue Moorcroft. Dit is een geweldig boek voor de romanliefhebber. Als Rosa’s relatie tot een verdrietig einde komt, snakt ze naar afleiding. Gelukkig woont haar moeder Dory op Malta, waar ze chef-kok is en een boek schrijft. Ze nodigt Rosa uit om vakantie te komen vieren op het eiland en strikt haar binnen no time voor een date met Zach, de knappe buurman. Hoewel Zach en Rosa daar allebei weinig zin in hebben, springt er tóch al snel een vonk over. Rosa zit echter in een ingewikkelde financiële situatie, en Zach heeft op zijn beurt een mysterieus en duister verleden. Ze denken allebei dat ze nog niet klaar zijn om opnieuw te beginnen, maar kun je echte liefde wel tegenhouden? Die zomerliefde op het eiland neemt je mee naar een van de mooiste plekjes aan de Middellandse Zee, een schitterend decor voor een onvergetelijk liefdesverhaal. Dat belooft veel leesplezier…

Klik hier en bekijk het boek

Conclusie

Keuze genoeg. Hopelijk heb je wat gehad aan onze top 10 aan vakantie boeken voor 2021 en heb je een heerlijk zomerboek naar jouw smaak gevonden. Geniet van de zomer en veel leesplezier! Nog niet gevonden waar je op gehoopt had? Klik dan op de knop hieronder en bekijk eens de Ons Magazijn Boeken Top 60.

Bekijk alle bestsellers van dit moment