Je hoort het jezelf denken: “Is die inktcartridge nu alweer leeg?!”. Je ziet er toch altijd een beetje tegenop om ‘m te vervangen. Een cartridge is tenslotte niet goedkoop. Je printer is eigenlijk als een Nespresso-apparaat. Je koopt ‘m voor een vriendelijk bedrag, maar de Nespresso-cups maken koffie drinken alsnog een kostbare hobby. Maar het kan anders. Goedkope cartridges van een huismerk kopen. Maar is dat wel een goed idee?


Originele cartridges

Als je zelf inktcartridges navult, is er een kleine kans op lekkage. Originele cartridges geven je een zeker gevoel. Heb je een HP printer, dan kies je daar een HP cartridge bij voor je printertype en je weet dat het goed zit. Nadeel: ze zijn duurder in aanschaf én vaak niet geheel gevuld. Een originele zwarte HP 304 heeft bijvoorbeeld 2ml, terwijl de originele XL maar 5,5ml bevat. De XL versie van SecondLife heeft daarentegen, doordat de binnenkamer vergroot is, 20ml inhoud. Dus je kan bijna 4x meer printen dan met de originele tegenhanger.

Kwaliteit huismerk inkt

Huismerk inkt van kwaliteit is een goed alternatief voor originele inkt. Uit tests blijkt dat huismerk cartridges, klooncartridges of navulcartridges van een even hoge kwaliteit zijn als originele cartridges. Een voorbeeld is het SecondLife huismerk. Bovendien blijkt de hoeveelheid inkt vaak groter dan bij merkcartridges; tot wel drie keer zoveel inhoud. Het prijsverschil in aanschaf is ook vaak groot. Bijkomend voordeel: huismerk cartridges worden gemaakt van gerecyclede originele cartridges, wat zorgt voor een beter milieu. 

Welke printer accepteert huismerk cartridges?

Je hebt een nieuwe printer gekocht, en dan merk je het: in de bijgeleverde cartridges zitten voor je gevoel maar een paar druppels inkt. Deze zijn vaak na een paar prints al leeg. De kans is groot dat je benodigde, originele cartridge al een SecondLife tegenhanger heeft. Dan print je milieuvriendelijker, en ook nog eens voordeliger. De grote originele fabrikanten verdienen namelijk vrij weinig op de verkoop van de printer, en proberen dit verlies recht te trekken door je meer originele cartridges te laten kopen. Om te zorgen dat je printer andere cartridges niet accepteert maken zij gebruik van automatische updates. Door deze uit te schakelen ben je baas over je eigen printer en hoef je je geen zorgen meer te maken over welke cartridges je gebruikt. Je kan dus zorgeloos kiezen voor een huismerk cartridge van kwaliteit. Weet je niet zeker of wij je cartridge hebben? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

 

De 3 K’s van inktcartridges

Hoe beslis je of je een originele cartridge of huismerk cartridge wilt kopen? Lees de 3 K’s en ontdek het. 

 • Kwaliteit
  Kwaliteit kun je moeilijk beoordelen van de buitenkant, maar in de praktijk doen huismerken niet onder voor A-merkcartridges. Je kunt uitgaan van dezelfde kwaliteit, voor een lagere prijs. Slechts 2,3% van deze cartridges blijkt in de praktijk onvoldoende te werken en mocht je er een treffen, dan krijg je van ons direct een nieuwe.
   
 • Kosten
  Niet alleen in aanschaf zijn huismerk cartridges voordelig, ook in het aantal prints. Vaak blijkt een huismerk-cartridge beter gevuld dan een originele cartridge, waardoor je langer met je patroon doet.

 • Kracht
  De huismerk cartridges zijn gemaakt met dezelfde eisen die gesteld worden aan originele cartridges. Ze zullen niet zomaar lek gaan in je printer bijvoorbeeld. Bovendien passen ze net zo goed in de bijbehorende printer. Is er toch iets mis? Dan zit er 100% garantie op je cartridge!

Goedkope cartridges gevonden? Printen maar!

Kies je voor gebruiksgemak en net iets meer zekerheid, dan kom je al snel uit bij de originele cartridges van onder meer HP, Canon, Epson en Brother. Wegen die criteria niet zo zwaar voor jou, spaar dan je portemonnee en kies een huismerk-cartridge. Veel printplezier!


Bekijk alle cartridges