Over de hele wereld is de – tot nu toe – zevendelige boekenreeks over de zussen van Plejaden een groot succes. De historische romans worden omschreven als de ‘bestsellerserie van de eeuw’ en zijn bekroont met tientallen prijzen. Waar ik het over heb? Natuurlijk over niets minder dan De zeven zussen-serie van Lucinda Riley. Mijn naam is June en ik werk op de marketingafdeling van OnsMagazijn.nl. Net als jij houd ik énorm veel van lezen en begeef ik mij - in mijn vrije tijd - het liefst met mijn neus in de boeken. Een dikke, vette plus van de job als marketeer? De nieuwste boeken in handen hebben, vlak vóór de release. Zo kwam er afgelopen week een enorme lading aan pallets binnen met honderden exemplaren van De zevende zus. Hè, wat vervelend nou!

Je begrijpt natuurlijk wel dat er opeens één exemplaar van De zevende zus mistte. De afgelopen paar dagen heb ik alvast wat gelezen (zo'n 300 pagina's oeps) en ik vertel je graag waarom je dit boek niet mag missen. Maar allereerst: de voorafgaande delen, waar gaan die over? 

Uiteraard zonder spoilers over boek zeven.

De zeven zussen-serie

Na het overlijden van hun (adoptie) vader Pa Salt blijven zijn zes dochters (Maia, Ally, Star, Cece, Tiggy en Electra) verward achter met elk een enorme erfenis, geheimzinnige brief en hun geboortecoördinaten. Wat hen te wachten staat? Een mooie zoektocht naar wie ze werkelijk zijn. In de serie leggen de zusjes ieder een reis af naar de meest fantastische landen, zoals o.a. Brazilië, Thailand en Australië, en gaan ze op zoek naar hun ware identiteit. Wist je dat Lucinda Riley het geniale idee kreeg nadat ze - tijdens de drukke kerstperiode - opmerkte dat de kalkoen op was? Ze ging naar buiten om rustig na te denken wat ze voor haar gasten kon koken, keek omhoog en toen zag ze het: de Plejaden. Dat is een open sterrenhoop dat ook wel ‘De Zeven Zusters’ wordt genoemd. De rest? Dat is geschiedenis. Riley vertolkte de Griekse mythologie van Plejaden op een moderne, meeslepende manier en scoorde met de boekenserie hit na hit (lees: meer dan 20 miljoen boeken verkocht wereldwijd). We weten dat je staat te springen. Laten we doorgaan naar deel zeven!

De zevende zus: wie is ze?

De zevende zus. Ze was altijd een vaag begrip. Beetje bij beetje kregen we steeds meer over elke zus te weten, maar over de missende, zevende zus bleef het verdacht stil. Fans speculeerden zich een ongeluk. Grote kans dat jij ook een aantal onbeantwoorde vragen in je hoofd hebt rondwarrelen. Is de zevende zus niet stiekem Marina (Ma), de verzorgster van de zussen? Zou Pa Salt niet tóch nog in leven zijn? En wat dacht je van geheimzinnige Zed Eszu (de ex van Maia), wiens vader op dezelfde dag overleed? Er zijn enorm veel losse puzzelstukjes die nog opgelost moeten worden. Toch zijn er wel wat feitjes die ons al gegeven zijn.

Wat we wél weten:

  1. Dat de zevende zus ‘Merope’ heet (ook bekend als: ‘De verloren ster’)
  2. Merope is van nature verlegen en houdt zich graag op de achtergrond
  3. Dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard en een stervormige ring
  4. Dat de zevende zus zich vestigde op een wijngaard in Nieuw-Zeeland en daar al jaren woont
  5. De zes zussen elkaar aflossen in de zoektocht naar de zevende zus, omdat ze steeds nét te laat zijn (o.a. Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland komen aan bod)
  6. De zevende zus maar liefst 704 (!) pagina’s bevat

Conclusie

Al die vragen. ‘De zevende zus’ is ongetwijfeld het spannendste boek tot nu toe. Die mag je gewoonweg niet missen. Dit is het boek waar de puzzelstukjes hopelijk allemaal op hun plek gaan vallen. Maak je klaar voor een prachtige wereldreis en een race tegen de klok. Want Merope… die geeft zich niet zo makkelijk gewonnen. 

Er zit maar één ding op: dit boek zo snel mogelijk in huis krijgen. Bestel het boek vóór 17:00 en heb ‘m morgen in huis.

Heel veel leesplezier en geniet van deze prachtige serie. Lezen jullie met mij mee? Ik zit momenteel op pagina 309!