200.000 exemplaren verkocht van De zeven zussen – Storm en De zeven zussen – Schaduw

Deze week zijn De zeven zussen – Storm (deel 2) en De zeven zussen – Schaduw (deel 3) van Lucinda Riley bekroond met een Gouden Boek. Van de boeken werden sinds het verschijnen in 2018 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. Lucinda Riley werd via een videoverbinding verrast met de unieke Oorkonde. Het is volgens het CPNB nog nooit eerder gebeurd dat een schrijver voor twee boeken op hetzelfde moment een Gouden Boek krijgt uitgereikt. Eerder dit jaar kreeg Riley al een Platina Boek voor het eerste deel van de serie.

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt in 34 landen uitgegeven. In Nederland verkocht ze al meer dan 3 miljoen boeken.

Uitgever Sander Knol reageert opgetogen: we ontvangen zoveel enthousiaste en soms emotionele reacties van lezers op zowel Storm als Schaduw. Deze bekroningen bevestigen Lucinda’s sublieme talent: ieder deel in de Zeven Zussen-reeks biedt immers weer een fantasierijke en verrassende leeservaring. Dit zijn werkelijk geliefde bestsellers.

De zeven zussen vertelt het verhaal van zes zussen, geadopteerd door een Zwitserse miljardair die ze 'Pa Salt' noemen. Hij adopteerde de meisjes van over de hele wereld toen ze nog een baby waren en gaf ze een thuis op het eiland Atlantis, vlakbij het meer van Genève. Nadat Pa Salt plots komt te overlijden ontvangen de zussen ieder een brief met coördinaten en andere hints over hun afkomst en verleden. Tijdens de reis die ze ieder afleggen vinden ze niet alleen antwoorden over zichzelf, maar ook nieuwe liefdes, familieleden en nieuwe vriendschappen. Duizenden fans lazen de boeken achter elkaar uit en wachten nu met smart af naar deel 7 – Want wie is die laatste zus?