Ik reis graag en spendeer meer uren in het vliegtuig dan dat ik in de auto zit. Mijn grootste angst was altijd dat de batterij van mijn mobiel het niet vol zou houden. Wat moet ik doen zonder een aflevering van Westworld in het vliegtuig! Maar ook mijn noise-cancelling headset kan wel wat extra batterij gebruiken halverwege een lange vlucht. Die ronkende motoren die nog maar net boven mijn snurkende buurman te horen zijn, trek ik echt niet tien uur lang. Maar niet gevreesd, er zijn namelijk al jaren mooie powerbanks op de markt, om die batterij-angst weg te nemen. Een voorbeeld is de Hoco B35E, die ik de laatste tijd eens even goed heb kunnen uittesten. Benieuwd of deze powerbank zijn geld waar is? Lees dan verder!

Stevige powerbank met een LED display

Op het eerste gezicht is het een strakke powerbank, stevig en simpel. Ik heb de zwarte versie gebruikt en de kleur zorgt dat krassen niet snel opvallen. Aan de voorkant heeft de Hoco B35E een LED display van enkele centimeters breed. Dit scherm geeft met een percentage aan hoe vol de batterij is. Ontzettend handig! Het schermpje gaat aan als je een apparaat aansluit, de B35E oplaadt of op het knopje aan de zijkant drukt. Het gewicht van de powerbank viel me erg mee. Hij weegt iets meer dan 600 gram. Wat voor het formaat van 23x12x3cm best mee valt. Hij is dus maar iets groter dan een gemiddelde smartphone. Het verschil in grootte en gewicht met powerbanks die veel minder capaciteit hebben, is minimaal.

De Hoco B35E heeft twee aansluitingen om de powerbank op te laden en drie aansluitingen om andere apparaten te chargen. De powerbank is op te laden met een Micro-USB of USB-C aansluiting. Niet elke powerbank die ik heb gebruikt heeft een USB-C aansluiting en dit is een enorm pluspunt.

Snel chargen

Menig powerbank in de 20.000-30.000mAh range doet er minstens 24 uur over om op te laden met een Micro-USB aansluiting. Maar de Hoco B35E kon ik met de USB-C binnen 12 uur volledig opladen. Je hoeft alleen tijdens het langslopen op het display te kijken of hij al vol is. Omdat het een percentage is, is het ook vrij makkelijk een goede inschatting te doen van de resterende tijd. Hetzelfde geldt voor het gebruik, het is makkelijk in de gaten te houden hoeveel batterij je verbruikt. Zo’n percentage is veel handiger dan enkele knipperende lichtjes, zoals veel andere powerbanks hun status weergeven.

Voor externe apparaten zijn er drie standaard USB poorten aanwezig. Je kan dus drie verschillende apparaten tegelijk opladen. Wel blijkt dat poort 1, van de 3, maar 5V 1A output heeft, ipv 5V 2A zoals poort 2 en 3. Dat betekend dat wanneer je gebruik wilt maken van fastcharge, je altijd de telefoon in poort 2 of 3 wilt stoppen. Aparte keuze, vooral om poort 1 de tragere poort te maken.

Ook geeft de USB niet een lekkere klik wanneer ik er een apparaat mee verbind, waardoor ik af en toe even twijfelde of er connectie was. Maar dit bleek geen probleem, dit was puur een gevoelskwestie.

Powerbank met geweldige prijs/kwaliteit verhouding

Ga jij veel op reis en gebruik je veel apparaten? Dan is dit echt de perfecte oplossing voor weinig geld. Met de enorme capaciteit zou je een moderne smartphone acht keer moeten kunnen opladen. Je kan zelfs weer leven in een Macbook blazen. De prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde en ik geef de Hoco B35E een welverdiende acht.