Sommige auto’s hebben een ingebouwd navigatie systeem, wel zo makkelijk. Bij gebrek aan een intern systeem kan je natuurlijk ook apart een navigatie systeem aanschaffen. Maar verreweg de goedkoopste oplossing is door simpelweg Google Maps, Waze of iOS Kaarten te gebruiken. Je hebt ten slotte al een smartphone met hoge resolutie scherm en internetverbinding in je broekzak! Een mobiel met een telefoonhouder op je dashboard of raam plaatsen is een simpel maar effectief alternatief. Wij hebben bij Ons Magazijn twee telefoonhouders van Hoco in ons assortiment, maar welke is geschikt voor jou? Lees snel verder!

Plaats de telefoonhouder op een overzichtelijke plek

Het is belangrijk om de telefoonhouder op een overzichtelijke plek te plaatsen. Zo kan je de navigatie in de gaten houden zonder je blik te ver van de weg af te laten dwalen. De Hoco CPH01 is een universele houder die je in het ventilatierooster plaatst. De stijlvolle telefoonhouder is licht en van een stevig kunststof gemaakt.

Aan de binnenkant is een antislip laag aangebracht waardoor jouw telefoon niet stiekem er tussenuit knijpt tijdens de rit. Je plaatst de CPH01 makkelijk in het ventilatierooster van jouw auto, zonder dat het rooster teveel bedekt wordt. Zo kan je ook nog van de airco genieten. Dit model is geschikt voor een mobiel van maximaal 5,5 inch / 14 cm en is 360 graden te draaien.

Meer opties

De Hoco CA31 is een telefoonhouder zoals je hem wel kent, met een zuignap die op je dashboard of op het voorruit monteert. Dit geeft je veel meer opties als het gaat om de plaatsing. Deze 150 gram wegende telefoonhouder is een stuk steviger van bouw en tevens op meerdere manieren te draaien en richten. Zo kan je jouw telefoon altijd in de juiste houding plaatsen, ongeacht op welk oppervlakte je hem plakt.  De zuignap zuigt de houder vacuüm tegen het raam en zorgt dat hij daar blijft zitten, ongeacht de temperatuur of het rij gedrag. De armen die de mobiel vastklemmen stel je op de juiste breedte in en blijft zo staan. Als je de telefoon wilt verwijderen gebruik je een knop op de achterkant. Deze houder is geschikt voor telefoons tot maximaal 8 inch / 20 cm.

Hoe groot is jouw mobiel?

Welke van de twee het meest geschikt is voor jou hangt dus van een paar zaken af. Allereerst, hoe groot is jouw mobiel? Als hij groter is dan 5,5 inch dan zal de CPH01 al afvallen. Heeft jouw voertuig geen ventilatierooster of is deze erg ongunstig geplaatst? Ook dan kan je beter kiezen voor de CA31. De CA31 is op veel meer plekken te bevestigen en daarmee dus ook een veiligere optie.

 

Conclusie

Om deze redenen gaat mijn voorkeur uit naar de CA31, die ik een 8 geef voor handigheid en betrouwbaarheid. De armpjes waarmee je de grootte afstelt bewegen soms een beetje moeizaam, maar over het algemeen is het een stevige houder van goede kwaliteit. De CPH01 krijgt een 6. Met minder bevestigingsmogelijkheden en geringe compatibiliteit door de afmeting is hij in minder gevallen te gebruiken. Houd hier rekening mee als je jouw keuze maakt!