De smaken van Italië

Over streekproducten, ingrediënten en de Italiaanse eetcultuur
€ 24,95
Taal: Nederlands
Op voorraad
  • Op werkdagen vóór 18:00 uur besteld, 1 tot 2 werkdagen levertijd

Omschrijving

Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op een eigen, soms eeuwenoude specialiteit. Al die specialiteiten vormen het fundament van de rijke Italiaanse eetcultuur die veel verder gaat dan pasta en pizza. Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is een vlot geschreven naslagwerk met meer dan 650 trefwoorden. Een boek vol wetenswaardigheden, achtergrondverhalen en anekdotes, ook over typisch Italiaanse eigenaardigheden die het land in buitenlandse ogen zo authentiek maken. Het is geen kookboek in de klassieke zin maar een boek over de Italiaanse kookkunst. Er is wel een aantal recepten in opgenomen, vooral van minder bekende gerechten. Dit met foto’s geïllustreerde boek is zo’n naslagwerk waarin je verlekkerd blijft bladeren en lezen. Marie Florence van Es studeerde Italiaans en rechten en werkte als diplomaat een tijd in Rome. Eerder verscheen van haar hand Wijngids Italië, ontdekkingstocht langs alle wijnstreken.

Specificaties

Uitgever:
Edicola Culinair
Taal:
Nederlands
Boekvorm:
Paperback / softback
Druk:
1
Aantal pagina's:
288
Verschijningsdatum:
01-11-2019
ISBN:
9789493160262
EAN:
9789493160262
Artikelnummer:
9789493160262