Gif

€ 18,90
Auteur: Peer Meter
Taal: Nederlands
Tijdelijk uitverkocht

Omschrijving

DE GIFDOODSTER

In maart 1828 komt in Bremen een opzienbarende misdaad aan het licht die de Duitse stad doet huiveren. Al tijdens de eerste verhoren bekent de 43-jarige Gesche Gottfried dat zijvijftien naasten dodelijk heeft vergiftigd met 'muizenboter'. Onder hen haar kinderen, twee echtgenoten, verloofde, ouders en buren. De schok is des te groter omdat de vrouwbekendstaat als weldoenster. Haar bijnaam luidde de engel van Bremen.

In 1831 komt een jonge schrijfster in de stad aan voor het maken van een toeristische reisbeschrijving. Daar stuit ze opeen muur van wantrouwen. Men is er slechts met één ding bezig: de naderende terechtstelling van de seriemoordenares,en dat is geen reclame voor de stad. Tijdens haar zoektocht naar de feiten wordt de schrijfster onbedoeld de zaak van degifdoodster ingetrokken...

Gesche Gottfried was de laatste persoon die in Bremenin het openbaar werd geëxecuteerd. Vandaag de dag vermoedt men dat zij leed aan het psychiatrische syndroom 'Münchhausen by proxy', een vaker voor-komende stoornis bij vrouwelijkeseriemoordenaars.

Peer Meter (tekst) en Barbara Yelin (tekeningen) bewerktendeze historische tragedie tot een intens en pakkend verhaal.

'Een duister meesterwerk.' - Der Tagesspiegel

'Schrikbarend goed.' - Stern

'Het bewijs dat de ambitieuze
historische strip ook Duitsland
heeft bereikt.' - Die Zeit

Specificaties

Auteur:
Uitgever:
Xtra, Uitgeverij
Taal:
Nederlands
Boekvorm:
Paperback / softback
Druk:
1
Aantal pagina's:
200
Verschijningsdatum:
23-10-2014
ISBN:
9789490759704
EAN:
9789490759704