Fantasy & Sciencefiction

Heb jij een grote fantasie? Als je graag fantaseert, of dat nou over magie of over ruimtereizen is, dan zit je bij OnsMagazijn.nl goed! Wij hebben de beste fantasy boeken om je lekker te laten verbeelden dat je een ridder of tovenaar bent. Ga je liever de ruimte in, of wil je de aarde van de toekomst bezoeken? Met onze selectie aan sciencefiction boeken beleef jij de meest futuristische avonturen. We hebben de boeken van alle bekende fantasy en sciencefiction schrijvers voor je op een rijtje gezet. Van J.R.R. Tolkien tot George R.R. Martin, van C.S. Lewis tot J.K. Rowling en van Frank Herbert tot Arthur C. Clarke. Je vindt jouw favoriete fantasy of sciencefiction boeken en schrijvers bij OnsMagazijn.nl.

Producten 1-36 van 794

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 794

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Fantasy boeken

Fantasy is een genre van media dat compleet draait om onwerkelijkheid en fantasie, zoals de naam doet vermoeden. In een fantasy verhaal kom je terecht in bijzondere werelden en ontmoet je fascinerende personages en vreemde wezens. Vaak spelen fantasy boeken zich af in een middeleeuwse setting en spelen magie en andere bovennatuurlijke elementen een belangrijke rol. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Het genre is zo’n 150 jaar oud, al put het soms inspiratie uit oudere documenten en sagen. Vanaf het begin was fantasy al een belangrijk genre binnen literatuur. Sindsdien is het genre ook uitgebreid naar film, televisie en games. Het genre is nog steeds erg populair. Iedereen heeft wel van Harry Potter of Lord of the Rings gehoord. Maar het fantasy genre kent nog veel meer klassiekers! Neem een kijkje in ons overzicht.


Sciencefiction

Als het fantasygenre draait om fantasie en onwerkelijke werelden, wat is dan precies het verschil met sciencefiction? Een van de verschillen tussen sciencefiction en het fantasygenre zit hem in de toon en de manier waarop diverse thema’s behandeld worden. Daarnaast heeft sciencefiction bijna altijd een technologische focus. Het betekent letterlijk vertaald dan ook wetenschapsfictie. Om deze reden vinden veel sciencefiction verhalen plaats in de toekomst. Een toekomst waar technologie nieuwe mogelijkheden of nieuwe gevaren met zich meebrengt. Thema’s als ruimtereizen, tijdreizen, buitenaards leven of kunstmatige intelligentie zijn populaire onderwerpen binnen het genre. Belangrijke werken in het genre zijn de Foundation-serie van Isaac Asimov, 2001: A Space odyssey van Arthur C. Clarke en Dune van Frank Herbert. Bekijk ons complete aanbod aan fantasy- en sciencefiction boeken en transporteer jezelf naar een andere wereld!

Lees meer Lees minder