Literatuur & Romans

Ben je bezig met een speurtocht naar goede literatuur of een roman? Mooi. Daar hebben wij er gelukkig wel een paar van liggen… Oké, nu zonder grappen. Of je nou poëzie, fictie of non-fictie literatuur of een historische roman zoekt, OnsMagazijn.nl heeft een uitgebreide selectie waar je uit kan kiezen!

Producten 1-36 van 10000

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 10000

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Literatuur boeken

Bij de term ‘literatuur’ denkt men soms aan droge, saaie boeken als het om literatuur gaat. Maar is dit wel terecht? Welnee! Literatuur betekent simpelweg dat het nét meer waarde/complexiteit heeft dan normale teksten. Denk hierbij aan wat langere en moeilijkere teksten, verhalen, toneelstukken en gedichten. Maar onder de brede noemer literatuur boeken vallen bijvoorbeeld ook gewoon literaire thrillers en literaire romans. Het Diner van Herman Koch. Hersenschimmen van Bernlef. Turks Fruit van Jan Wolkers. Een hart van steen van Renate Dorrestein. Dat zijn goede boeken, toch? Neem gerust eens een kijkje in ons assortiment; dit zit boordevol Engelse én Nederlandse literatuur boeken. Zit er niks passends tussen, dan is een roman wellicht meer iets voor jou?


Roman boeken

Ben je meer een fan van romans? Word je erg blij van verhalen die je laten weg zwijmelen en doen inzien dat ware liefde bestaat? Geweldig. Het is een geliefd genre en wordt enorm veel gelezen. Wij hebben gelukkig een behoorlijke selectie aan romans waar jij veel leesplezier van gaat beleven.

Waarom een roman

Vele Nederlandse leesfans houden van romans. Dit komt omdat romans (vaak) erg makkelijk te lezen zijn. Na een drukke werkdag heeft men ’s avonds vooral de behoefte om op de bank te ploffen en eens lekker te ontspannen. Een roman is daarvoor de perfecte oplossing! Het leest makkelijk weg én is vaak positief van toon. Ook zijn de personages vaak hedendaagse mensen zoals ieder ander. Daarom kun je je goed inleven in deze hoofdpersonen en gaat het lezen vaak gemakkelijker dan bij een literair boek. Dus ben je op zoek naar een feelgood-roman om jezelf af te vragen of hij wel van haar houdt. Of niet van haar houdt. Wel van haar houdt. Niet… Je snapt ‘m. Bekijk dan nu ons aanbod aan romans!

Lees meer Lees minder