Stripboeken

Ben jij gek op stripboeken? Zoek dan niet verder. Stripboeken voor jong en oud, we hebben alles in onze collectie. Of je nou verzot bent op de meest grafische Japanse stripboeken, de voorkeur hebt voor superhelden comics van Marvel of DC of gewoon lekker een Donald Duck of Guust Flater wilt lezen, wij hebben wat je zoekt. Wist je dat stripboeken een van de oudste vormen van literatuur zijn? Sommigen nemen stripboeken of comics misschien niet serieus, maar wij wel! Kijk nu naar het aanbod stripboeken op OnsMagazijn.nl.

Producten 1-36 van 1922

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 1922

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Comics

Een populair genre van stripboeken zijn de comics. Dit is niet alleen de naam die ze in Amerika geven aan stripboeken, het is ook echt een eigen stijl. In veel gevallen gaan deze stripverhalen over superhelden en hun spannende avonturen. Iedereen heeft wel gehoord van Spiderman, Batman en Superman. Deze zijn vele decennia geleden groot geworden op het papier voordat ze ooit op het bioscoopscherm te zien waren. Een belangrijke onderscheidende eigenschap van comics is dat ze vaak een lang verhaal vertellen. Zo’n verhaal wordt dan verteld over meerdere stripboeken die elkaar opvolgen. Ook wordt er na deze verhalen rekening gehouden met gebeurtenissen uit eerdere edities, om de continuïteit te bewaren. Zo kan een personage bijvoorbeeld verwijzen naar een gebeurtenis uit een comic van vele jaren geleden.

 

Japanse stripboeken

Ook in Japan zijn stripboeken een groot fenomeen. Stripboeken uit Japan worden manga genoemd en zijn ook hier in het westen populair. Veel manga zijn uiteindelijk ook geanimeerde series geworden, ook wel anime genoemd. Denk aan voorbeelden als Naruto en DragonBall Z. Zij zagen oorspronkelijk het daglicht op papier, voordat er een anime van werd gemaakt. Benieuwd naar de oorsprong van Japanse animatie series, of een fan van Japanse stripboeken? Wij hebben wat je zoekt. Voor alles manga, comics en stripboeken ben je thuis bij OnsMagazijn.nl. Bekijk ons gehele aanbod.

Lees meer Lees minder