De Cock boekenserie

De Cock is een boekenserie van de Nederlandse auteur Appie Baantjer. Na het overlijden van Baantjer in 2010 wordt de serie voortgezet door Peter Römer, de zoon van Piet Römer (die De Cock speelde in de televisieserie Baantjer).

In de boekenserie volgen we rechercheur De Cock (met CeeOoCeeKaa) die samen met zijn collega Vledder moordzaken oplost. De Cock heeft het niet zo op moderne ontwikkelingen, is geen fan van vuurwapens en houdt er niet van als anderen bepalen wat hij doet. Hij krijgt het dan ook meermalen aan de stok met commissaris Buitendam.

Via zijn vriend en café-eigenaar Smalle Lowietje ontvangt de Cock vaak bruikbare tips uit het criminele Amsterdamse milieu. De Cock neemt het ook niet altijd even nauw met de regels, hij is bijvoorbeeld gek op onbevoegd inbreken met het apparaat van Handige Henkie en aan het eind van de boeken zet hij vaak een valstrik op die in het grijze gebied liggen van het juridisch toelaatbare. Doordat zijn oplossingspercentage echter 100% is houdt commissaris Buitendam zo lang als mogelijk het hand boven het hoofd van De Cock.

Er zijn momenteel 87 delen delen verkrijgbaar van de boekenserie, waarvan Baantjer de eerste 70 heeft geschreven.

Producten 1-36 van 87

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-36 van 87

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina