De Hongerspelen

De Hongerspelen (Engels: The Hunger Games) is een fantasyserie geschreven door de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. De boekenserie is wereldwijd bekend en is verfilmd met Jennifer Lawrene, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth in de hoofdrollen.

Het verhaal speelt zich af in een toekomstig Noord-Amerika, waar zich een nieuw land heeft gevormd: Panem. Het land telt 12 districten en in het midden ligt de hoofdstad: Het Capitool. De koelbloedige leider van Panem, President Snow, houdt de inwoners van de 12 districten in toom door de jaarlijke Hongerspelen. Deze jaarlijkse straf is in het leven geroepen nadat het 13e district na een opstand met de grond gelijk is gemaakt. Een blijvende herinnering aan de resterende 12 districten dat ze niet hoeven te proberen om voor problemen te zorgen.

De Hongerspelen is door President Snow simpel opgezet: Elk jaar sturen alle 12 districten twee willekeurig geselecteerde kinderen, een jongen en een meisje, tussen de 12 en 18 jaar, als tributen naar Het Capitool. Daar worden ze uitgebreid gescreend, krijgen ze media aandacht ter vermaak van de inwoners van Het Capitool, om vervolgens in een op maat gemaakt arena tot de te vechten tot er slechts één iemand overblijft. Dit houdt in dat de tributen uit hetzelfde district elkaar ook van het leven zullen moeten beroven.

In de boeken volgen we de 16-jarige Katniss Everdeen uit district 12 die nadat haar zusje Prim geselecteerd is zichzelf vrijwillig aanmeld als tribuut. Samen met de mannelijke tribuut Peeta vertrekt zij richting het Capitool om te vechten in de Hongerspelen. Katniss is echter niet van plan om mee te spelen in het vooropgezette spel van President Snow en doet er alles aan om te overleven. De trilogie brengt Katniss uiteindelijk tot aan de voordeur van President Snow, voor wie zij een bijzonder duidelijke boodschap heeft.

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. De Hongerspelen - De ballade van slangen en zangvogels
    Vanaf € 21,99
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, 1 tot 2 werkdagen levertijd

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst