Het Lied van Ijs en Vuur

Het Lied van Ijs en Vuur (A Song of Ice and Fire) is een fantasyserie geschreven door de Amerikaanse auteur George R.R. Martin. De boeken zijn door HBO verfilmd als de televisieserie Game of Thrones met in hoofdrollen Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Sophie Turner en vele anderen.

Het verhaal speelt zich af in een fictieve middeleeuwse wereld, maar bevat ook bovennatuurlijke elementen. In het verhaal volgen we voornamelijk personages op het continent Westeros, maar ook op het nabijgelegen Essos. De drie belangrijke verhaallijnen zijn de oorlog tussen verschillende families die strijden om de Ijzeren Troon van Westeros, de groeiende dreiging van de Anderen in het Noorden en het verhaal van Daenarys Targaryen, de verstoten dochter van een koning die vijftien jaar eerder vermoord is. Daenarys wil met haar draken de Ijzeren Troon opeisen.

Van de boeken gingen maar liefst meer dan 140 miljoen exemplaren over de toonbank en de serie is door meer dan 17,5 miljoen mensen bekeken en kreeg meer dan 738 nominaties waarvan ze 269 prijzen in de wacht wisten te slepen.

De fans van de boeken wachten met smart op het zesde en zevende deel in de serie, maar Martin heeft zijn focus verlegd op boeken die ingaan op de geschiedenis van de verschillende families. Volgens de laatste berichtgeving komt het zesde deel, The Winds of Winter, medio 2021 uit.

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Game of Thrones 3 - Een storm van zwaarden Staal en sneeuw
    Vanaf € 24,99
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, 1 tot 2 werkdagen levertijd
  2. Game of Thrones 1 - Het spel der tronen
    Vanaf € 24,99
    • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, 1 tot 2 werkdagen levertijd

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst