Het Rad des Tijds

Het Rad des Tijds (The Wheel of Time) is een serie fantasyboeken geschreven door de Amerikaanse schrijver James Oliver Rigney Jr. onder het pseudoniem Robert Jordan. De serie was oorspronkelijk bedoeld om als zesdelige saga te worden geschreven, maar door de gedetailleerdheid en de uitgebreide verhaallijnen zijn er uiteindelijk vijftien delen gepubliceerd. De laatste drie delen zijn geschreven door Brandon Sanderson, doordat Jordan in 2007 stierf.

In Jordan's fantasiewereld, welke zich zowel afspeelt in ons verleden als in onze toekomst, breekt de Duistere uit zijn gevangenis en bedreigt daarmee het voortbestaan van de wereld. In deze 15-delige epos volgen we Rhand Altor, die tijdens zijn reis erachter komt dat hij de voorspelde en gevreesde 'Herrezen Draak' is, die geacht wordt de directe strijd aan te gaan met de Duistere tijdens Tarmon Gai'don; de laatste slag. Het verhaal gaat niet alleen over Rhand Altor en zijn reis naar overwinning, maar over hoe een hele wereld worstelt met oorlog, verandering, vernietiging en hoop op een nieuwe dag.

In april 2017 werd aangekondigd dat de boekenreeks verfilmd zal worden, volgens de laatste berichtgeving zal deze serie te zien zijn via de streamingdienst Amazon Prime Video.

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst