Outlander (De reiziger)

De Reiziger is een boekenserie van historische romans geschreven door de Amerikaanse auteur Diana Gabaldon. In de Verenigde Staten worden deze uitgegeven onder de naam Outlander. Ze heeft tot zover acht van de geplande tien boeken geschreven en gepubliceerd.

In de serie volgen we de Britse verpleegkundige Claire Randall. Vlak na de Tweede Wereldoorlog reizen Claire en haar echtgenoot Frank naar het Schotse Inverness om hun huwelijk weer op te pakken. Doordat Frank zes jaar lang heeft meegevochten in de Tweede Wereldoorlog hebben ze elkaar al die tijd niet gezien. Terwijl ze langzaam maar zeker naar elkaar toegroeien verdwijnt Claire tussen de stenen van een oude henge en komt zij terecht in het 18e-eeuwse Schotland. Hier wordt zij gevonden door mannen van de MacKenzie clan en begeleid naar het kasteel van hun clanhoofd, James "Jamie" Alexander Malcolm MacKenzie Fraser.

Tijdens haar verblijf in het 18e-eeuwse Schotland groeien zij en Jamie steeds meer naar elkaar toe, maar hoe zit het met de man die Claire in de twintigste eeuw heeft achtergelaten?

Outlander is in 2014 verfilmd als gelijknamige televisieserie met in de hoofdrollen Caitriona Balfe als Claire and Sam Heughan als Jamie.

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst