Robert Langdon

Robert Langdon is een fictief personage en tevens hoofdrolspeler in de boekenserie geschreven door de Amerikaanse auteur Dan Brown. Langdon is hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Harvard.

Het personage is vooral bekend geworden door zijn verschijning in De Da Vinci Code. Hij verscheen echter voor het eerst in Het Bernini Mysterie. Langdon is geïnspireerd op de man die Dan Brown zou willen dat hij was. Ze delen dezelfde geboortedatum, geboorteplaats en school.

In de boeken wordt Robert Langdon vaak geraadpleegd door de autoriteiten in verband met zijn kennis over kunst, mythologie en symbolen. In de zaken waar Langdon bij betrokken raakt gaat het vaak om een moord en krijgt hij een vrouwelijke tegenspeler. Hij voelt zich altijd aangetrokken tot hen, maar trouwt nooit en heeft geen kinderen. Langdon kwam voor het laatst voor in Oorsprong welke uitkwam in 2017.

De boeken van Dan Brown zijn in meer dan 57 talen vertaald en er zijn meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht. Drie boeken, Het Bernini Mysterie, De Da Vinci Code Inferno zijn verfilmd met Tom Hanks als Robert Langdon.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst