Suske & Wiske

Suske en Wiske is een serie stripboeken bedacht door de Belgische striptekenaar Willy Vandersteen. In 1974 heeft hij de serie uit handen gedaan. Paul Geerts heeft deze tot 1999 voortgezet, soms afgewisseld door Marc Verhaegen. Vanaf 2005 wordt de serie door Studio Vandersteen verzorgd.

In de serie volgen we Suske, Wiske, tante Sidonia, Lambik en Jerom op hun avonturen over de hele wereld. Soms staat een min of meer actueel maatschappelijk thema centraal. Daarnaast vormen allerlei elementen uit de folklore, bekende sprookjes, volksverhalen, de geschiedenis en de mythologie vaak het uitgangspunt van een avontuur.

De serie behoort tot een van de populairste stripseries in Vlaanderen en is ook zeer succesvol in Nederland. Door hun humoristische insteek, maar ook zeker door de moraliserende ondertoon, is de stripreeks geliefd bij jong en oud.

Suske en Wiske is voor het eerst gepubliceerd in 1945 en is sindsdien vertaald in meer dan 30 talen. Gemiddeld worden er per jaar 3 miljoen exemplaren verkocht in Nederland.

Producten 1-36 van 68

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-36 van 68

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina