Waar is Wally?

Waar is Wally? (Brits: Where's Wally? Amerikaans: Where's Waldo?) is een populaire jeugdboekenserie bedacht door de Britse auteur Martin Handford.

Het principe van elk boek is hetzelfde: op verschillende grote getekende platen moet de lezer proberen om Wally terug te vinden. Het wordt extra lastig gemaakt doordat de platen erg vol getekend zijn en Wally vaak maar gedeeltelijk te zien is. De boeken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en moeilijkheidsgraden afhankelijk van de leeftijd van de lezer. Voor de oudere kinderen hebben ze het extra moeilijk gemaakt door de lezer ook naar een sleutel of een bot te laten zoeken.

Hoewel de serie origineel bedoeld is voor kinderen blijkt deze ook enorm populair bij volwassenen. Inmiddels zijn er kostuums, puzzels, computerspellen en DVD's van Wally.

De boeken zijn in meer dan 38 verschillende talen verkrijgbaar en van de vier originele boeken zijn meer dan 19 miljoen exemplaren verkocht. In 2011 werd het wereldrecord 'verkleed-gaan-als-Wally' in Dublin verbroken door 3872 mensen.

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst