Warrior Cats

Warrior Cats (Engels: Warriors) is een boekenserie geschreven door het Britse schrijverscollectief Erin Hunter, een pseudoniem voor Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iseries en de Amerikaanse Victoria Holmes als redactrice. Op Sutherland na wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk.

In de series volgen we de avonturen van verwilderde katten die in zogenaamde Clans leven. In totaal zijn er tot nu 7 volledige sagas geschreven met elk een andere verhaallijn en hoofdpersonen. De boeken zijn bedoeld voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, maar blijken ook erg populair bij (jong)volwassenen.

In de allereerste reeks volgen we de huiskat, Rufus, die na de jacht op een muis in het bos in aanraking komt met de katten van de DonderClan. Na een confrontatie met Langstaart waarbij Rufus zijn halsband verliest wordt hij uitgenodigd om toe te treden tot de Clan. Hij wordt omgedoopt tot leerling en krijgt de naam Vuurpoot. In de serie krijgt hij te maken met verschillende problemen waaronder Clan overtredingen, zijn aartsvijand Tijgerklauw, de maandelijkse traditie bij de Vierboom en gevechten met andere clans.

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst