Woezel & Pip

Woezel en Pip is een reeks kinderboeken en voorleesverhaaltjes bedacht door Guusje Nederhorst. De illustraties worden verzorgd door Louise Geesink en Wil Raymakers. Woezel en Pip zijn de namen van twee hondjes die goede vriendjes van elkaar zijn en samen met andere dieren allerlei avonturen beleven in de Tovertuin.

De boeken kenmerken zich door hun eenvoudige woordkeuze wat het makkelijk maakt voor kleine kinderen om woorden te leren en dingen te herkennen. Het schrijven van kinderboeken waarbij de nadruk lag op het feit dat alle kinderen zich geborgen en geliefd zouden moeten voelen is altijd een droom geweest van Guusje Nederhorst. Met de filosofie dat er een veilige ruimte moet zijn waarbij eenieder op eigen tempo de wereld hoort te ontdekken is het eerste boek in maart 2005 uitgegeven.

Guusje Nederhorst heeft zowel de publicatie als het succes van de boeken niet mee mogen maken, zij overleed in 2004 aan borstkanker. In 2007 richtte haar echtgenoot, Dinand Woesthoff, een stichting op; de Guusje Nederhorst Foundation. Een gedeelte van de opbrengst van alle 'Woezel en Pip'-boekjes en -artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Producten 1-36 van 44

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-36 van 44

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina