Batterijen

Batterijen

Producten 37-72 van 80

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 37-72 van 80

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Batterijen

Voordelige batterijen koop je bij OnsMagazijn.nl. Of het nu gaat om een AA batterij, AAA batterij, een 9V-blok of een knoopcel batterij; jouw lokale winkelier heeft het. Je vindt gemakkelijk de juiste variant en steunt direct de lokale economie.


Verschillende soorten batterijen

Als het gaat om batterijen dan zijn er heel veel soorten en maten met elk hun eigen kenmerken en toepassingen. De meest voorkomende zijn AA batterijen en AAA batterijen. Maar ook knoopcel batterijen, 9V-blokken en oplaadbare varianten worden vaak gebruikt. Minder bekend zijn:

 

We vertellen je over de bekendste soorten wat meer.

 

Verschil AA en AAA batterijen

AA batterijen en AAA batterijen zijn de meest voorkomende varianten. Ze zijn allebei cilindervormig en hebben allebei een positieve en negatieve pool. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen AA en AAA batterijen? Het belangrijkste verschil tussen een AA en AAA batterij, is dat de AAA variant kleiner is dan de AA variant. Hierdoor hebben ze over het algemeen minder capaciteit. Wel is een AAA batterij lichter en compacter waardoor deze geschikt zijn voor kleinere apparaten. Het verschil tussen AA en AAA batterijen is dus eigenlijk niet zo heel groot.

Knoopcel batterijtjes

Een knoopcel batterij, ook wel rondcel batterij genoemd, is een kleine, platte en opopvallende batterij met weinig capaciteit. Ze worden voornamelijk gebruikt in horloges, rekenmachines, kleine platte afstandsbedieningen en andere kleine elektronische apparaten. Knoopcel batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en voltages en worden vaak aangeduid met een code.

 

Oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen zijn een ware uitkomst. Werkt je muis, afstandsbediening of gamecontroller regelmatig ineens niet meer omdat de batterijtjes leeg zijn? Waarna je naarstig op zoek moet naar nieuwe? Met oplaadbare AA batterijen of oplaadbare AAA batterijen is dit verleden tijd. Zorg dat er altijd een setje opgeladen is zodat de lege batterijen in een mum van tijd kunt omwisselen. Je hoeft je nooit zorgen te maken of je wel voldoende volle in huis hebt. Daarnaast kunnen de oplaadbare varianten tot maar liefst 1000 keer worden opgeladen. Ideaal!

 

Benieuwd welke soort batterij jij nodig hebt?

Bestel vandaag nog en laat batterijtjes kosteloos thuis of in een van onze aangesloten winkels bezorgen. Weet je niet helemaal zeker welke batterij(en) je nodig hebt voor jouw doeleinden? Of wil je meer weten over het verschil tussen AA en AAA batterijen? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag verder!