Retourneren & Ruilen

Nadat je een bestelling hebt geplaatst en het product in goede orde hebt ontvangen, kan het zijn datje het product wil ruilen of retourneren. Je kunt dit doen binnen 14 kalenderdagen (binnen 14 dagen na ontvangst zonder voorafgaande melding retourneren, of je kunt ons binnen 14 dagen na ontvangst van de herroeping op de hoogte brengen (melding) en vervolgens binnen 14 dagen na die melding de bestelling retourneren). Deze termijn gaat in nadat je het product heeft ontvangen.

Procedure retourneren

1.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons schriftelijk op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt dit hier op de website doen. Vervolgens sturen wij een retourformulier toe, je kunt deze uitprinten en meesturen met de retourzending, maar bent hiertoe niet verplicht.

2.

Het artikel dient binnen 14 dagen nadat je de herroeping aan ons kenbaar hebt gemaakt teruggestuurd te worden naar: Ons Magazijn B.V., Frankweg 55, 2153 PD, Nieuw Vennep. Je kunt hiervoor terecht bij een van onze winkels of je retourneert de bestelling per post. Retourneren is gratis wanneer je gebruik maakt van het retourlabel dat via deze pagina is op te vragen en je retourneert via PostNL. Indien je op eigen initiatief of via een andere vervoerder retourneert, zijn de directe kosten voor het terugzenden voor je eigen rekening.

3.

Het risico van de retourzending ligt bij de klant. Om het risico te beperken kun je ervoor kiezen het artikel aangetekend te versturen.

4.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je de betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten door een andere wijze van levering, dan de door ons geboden goedkoopste standaardlevering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen er voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

5.

Zodra wij het artikel ontvangen krijg je van ons per e-mail een bevestiging.

6.

Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Verpakking

Om je retourzending op correcte wijze af te handelen is het van belang dat de verpakking van het product in een zo oorspronkelijk mogelijke staat en onbeschadigd is, indien redelijkerwijs mogelijk. Wanneer de verpakking toch geopend of beschadigd is, houden wij ons het recht het geretourneerde product gedeeltelijk of geheel niet te vergoeden. Het risico van eventuele transportschade ligt bij jou als klant, dus zorg ervoor dat het product goed verpakt is voor de retourzending.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat OnsMagazijn.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Vraag daarom op het PostNL Postkantoor altijd om een traceercode en bewaar deze goed. Je kunt artikelen retourneren:

  • binnen 14 dagen na levering, dan wel binnen 14 dagen na herroeping
  • retourneer het artikel compleet en -voor zover redelijkerwijs mogelijk- in de originele verpakking
  • wij vragen je om de pakbon of een (kopie) van de factuur mee te sturen in de verpakking.

Voor artikelen die gedragen of gebruikt zijn, mogen wij waardevermindering tot 100% in rekening brengen.

Meer informatie

Heb je vragen over je retourzending? Neem gerust contact met ons op via klantenservice@onsmagazijn.nl of bel ons op 0252-349954.