OnsMagazijn.nl werkt al jaren nauw samen met SecondLife Inkjets. Hierdoor beschikken wij over een hoog niveau van kennis over het recyclen van inkt & toner cartridges. SecondLife Inkjets is al jaren het meest toonaangevende bedrijf in Nederland op dit gebied. Waarom? Dat zullen we jou hieronder vertellen.

Een tweede leven

Vandaag de dag verdwijnen er helaas nog steeds miljoenen cartridges op de afvalberg. Daar horen ze volgens SecondLife Inkjets absoluut niet thuis! Deze producten zijn namelijk uitstekend te hergebruiken. Zij passen hun jarenlange ervaring en deskundigheid toe en geven de cartridges een tweede leven. Hoe doet SecondLife Inkjets dit? We nemen je mee achter de schermen, we geven jou een kijkje in de keuken, maar we zullen niet alle geheimen verklappen.😉

Het proces

Nieuwsgierig naar hoe jouw gebruikte cartridge weer tot leven wordt gewekt door SecondLife Inkjets? Dit proces start vanaf een lege cartridge die in hun handige milieubox terecht komt en zal daarna als laatste schakel in de keten belanden in hun aansprekende doosje met de welbekende vlinder. ‘’Waarom de vlinder?”, hoor ik je vragen. Nou, bij SecondLife Inkjets staat de vlinder áltijd prominent in beeld, omdat het symbool staat voor een tweede leven; net als hun cartridges. Wist je dat de kleur van de vlinder ook een betekenis heeft? Hieronder hebben wij alle vlinders met de corresponderende betekenissen voor je op een rijtje gezet:

= een milieuvriendelijk alternatief voor HP
= een milieuvriendelijk alternatief voor Canon
= een milieuvriendelijk alternatief voor Brother
= een milieuvriendelijk alternatief voor Epson

De grondige inspectie

Alvorens de cartridge richting zijn tweede leven gaat wordt deze:

1. Door het oog van de meester, namelijk de Kwaliteitsspecialist Diana, gecontroleerd of deze niet beschadigd is.
2. Is de cartridge toch beschadigd? Dan wordt de cartridge op een milieuvriendelijke wijze ontmanteld en wordt het plastic en koper hergebruikt.
3. Overleeft de cartridge de grondige inspectie van Diana, dan is de grote stap naar een tweede leven genomen. Diana vertelt graag met veel passie over dit onderwerp.

Beeld
Beeld

Het productieproces

Na deze strenge inspectie wordt de cartridge klaargemaakt om door te gaan naar de fabriek. Daar wordt de cartridge, met op maat gemaakte machines, grondig schoongemaakt. En jawel, óók dit gebeurt weer op een milieuvriendelijke manier. Zo wordt het vuile schoonmaakwater opgevangen en gefilterd. Zodra de cartridge schoon en droog is, mogen de valse muren eruit. Zo kan er, met behulp van een grotere spons, nóg meer inkt in. Het resultaat: de cartridge is nu omgetoverd tot een XL versie!

Meer inkt

Nu de cartridge nog ruimer is dan het origineel, is het tijd om deze te voorzien van inkt. Dit wordt met hoogwaardige Duitse inkten, die veelal op waterbasis zijn, onder hoge druk in de cartridge gebracht. Zodra de inkt veilig in de cartridge zit mag er een nieuw afdekkapje op en gaat deze door naar het laatste stadium van het productieproces.

De enige echte SecondLife Inkjets cartridge

Nu zijn we op het punt gekomen dat de hulptroepen van de chipfabrikanten aan bod komen. Iedere cartridge moet goed kunnen communiceren met de gekozen printer en dus zal SecondLife Inkjets alle cartridges moeten voorzien van een nieuwe chip. De cartridge ziet er nu uit als nieuw en mag op dit stadium verpakt worden. Echter wilt SecondLife Inkjets er zeker van zijn dat elke cartridge optimaal werkt en dus maken zij daarom een testprint met iedere cartridge. Deze wordt getest op kleur, contrast, helderheid én of de chip juist communiceert met de printer. Is dit naar 100% tevredenheid? Dan krijgt de cartridge zijn nieuwe jasje aan en mag hij zich vanaf dat moment – uiteraard met trots – een SecondLife Inkjets cartridge noemen.Benieuwd naar de Inkt & Toners van SecondLife Inkjets? Bekijk hier het aanbod.