Duurzaam en goedkoop printen met SecondLife Inkjets cartridges

OnsMagazijn.nl werkt al jaren nauw samen met SecondLife Inkjets. Hierdoor beschikken wij over bakken met kennis als het gaat om lege cartridges inleveren en het recyclen van toner- en inktcartridges. SecondLife Inkjets is al jaren het meest toonaangevende bedrijf in Nederland op het gebied van milieuvriendelijke cartridges en goedkoop printen, zonder verlies van kwaliteit, terwijl de kwaliteit niet onderdoet voor originele cartridges. Waarom dit is? We vertellen het je op deze pagina.

Duurzaam printen door cartridges een tweede leven te geven

Vandaag de dag verdwijnen er helaas nog steeds miljoenen lege cartridges op de afvalberg. En daar horen ze volgens SecondLife Inkjets absoluut niet thuis! Ze zijn namelijk heel goed nog een keer te gebruiken. SecondLife past jarenlange ervaring en deskundigheid toe en geeft lege cartridges een tweede leven. Cartridges recyclen is niet alleen beter voor het milieu, het maakt ook goedkoop printen mogelijk.

 

Bekijk het assortiment

 

Het proces van SecondLife Inkjets cartridges recyclen

Ben je nieuwsgierig hoe jouw lege cartridge weer tot leven wordt gewekt door SecondLife Inkjets? Waardoor je niet alleen duurzamer maar ook goedkoper kan printen? We geven je graag een kijkje achter de schermen.

Het recycleproces start vanaf een lege cartridge die wordt ingeleverd in een handige milieubox. Deze wordt gerecycled en opnieuw gevuld met kwalitatieve inkt waarna hij in de aansprekende verpakking met vlinder belandt. SecondLife heeft gekozen voor vlinders omdat deze het symbool zijn van een tweede leven. Net als de ‘second life inkt’ cartridges! Ook de kleur van de vlinder op de verpakking heeft een betekenis. We zetten hieronder alle vlinders met de corresponderende betekenissen voor je op een rijtje.

Blauw = een alternatieve en duurzame cartridge voor HP
Roze = een alternatieve en duurzame cartridge voor Canon
Geel = een alternatieve en duurzame cartridge voor Brother
Oranje = een alternatieve en duurzame cartridge voor Epson

Een grondige inspectie van de lege cartridges

Een lege cartridge inleveren en recyclen gaat natuurlijk niet zomaar. Voordat deze een tweede leven krijgt wordt hij namelijk gronding geïnspecteerd. De SecondLife inkt cartridge wordt door kwaliteitsspecialist Diana gecontroleerd op beschadigingen. Is de SecondLife cartridge toch beschadigd, dan wordt deze op milieuvriendelijke wijze gedemonteerd waarna het plastic en koper hergebruikt wordt. Overleeft de cartridge de grondige inspectie? Dan is de stap naar een tweede leven genomen. Diana vertelt graag met veel passie over dit onderwerp.

Beeld
Beeld

Het productieproces van de duurzame cartridges

Na de strenge inspectie wordt de cartridge klaargemaakt om door te gaan naar de fabriek. Daar wordt hij met op maat gemaakte machines grondig schoongemaakt. En ja; óók dit gebeurt weer op een milieuvriendelijke manier. Zo wordt het vuile schoonmaakwater opgevangen en gefilterd. Zodra de cartridge schoon en droog is, mogen de valse muren eruit. Zo kan er, met behulp van een grotere spons, nóg meer inkt in. Het resultaat: het product is nu omgetoverd tot een XL-versie!

Lege cartridge vullen met inkt

Nadat de SecondLife inktcartridge ruimer is gemaakt dan het origineel is het tijd om deze te voorzien van kwalitatieve inkt. Zodra de inkt er veilig in zit mag er een nieuw afdekkapje op, waarna het product doorgaat naar het laatste stadium van het productieproces.

De enige echte SecondLife Inkjets inktpatronen

Nu zijn we op het punt gekomen dat de hulptroepen van de chipfabrikanten aan bod komen. Iedere cartridge moet goed kunnen communiceren met de gekozen printer en dus zal SecondLife Inkjets alle cartridges moeten voorzien van een nieuwe chip. Deze ziet er nu uit als nieuw en mag in dit stadium verpakt worden. Echter wil SecondLife Inkjets er zeker van zijn dat elke gerecyclede cartridge optimaal werkt. Daarom maken zij met ieder inktpatroon een testprint. Deze wordt getest op kleur, contrast en helderheid en ze controleren of de chip juist communiceert met de printer. Is dit naar 100% tevredenheid? Dan krijgt de cartridge zijn nieuwe jasje aan en mag hij zich vanaf dat moment – uiteraard met trots – een SecondLife Inkjets cartridge noemen.

 

Goedkoop printen met een duurzame cartridge van SecondLife Inkjets

De SecondLife inktcartridges zijn niet te onderscheiden van originele inktpatronen. Wel kan je met de gerecyclede inktcartridges meer, groener én goedkoop printen. Goed voor de circulaire economie en je portemonnee!

 

Bekijk de enige echte SecondLife Inkjets cartridges per merk:

HPCanonEpsonBrother

 

 

Benieuwd naar alle inkt en toners? Bekijk hier het volledige assortiment.