Beeld

Zoon Mark en vader Georges Peperzak staan elke dag met plezier in de CIGO winkel aan de Van Weedestraat.

SOEST Elke dag staan vader en zoon Georges en Mark Peperzak met plezier in de CIGO aan de Van Weedestraat. De gemakswinkel heeft een ruim assortiment aan rookwaren, cadeau- en wenskaarten, snoep, boeken en voor speel-bewust-18+: kansspelen. Daarnaast is CIGO Peperzak een DHL-pakketpunt. Per 1 juli wordt die status gewijzigd in een exclusief Post NL-pakketpunt.

Sinds kort is het assortiment online uitgebreid door de samenwerking met Ons Magazijn. De online webshop combineert het gemak van thuiswinkelen met de service en persoonlijke aandacht van CIGO.
Bob Bisschops van Ons Magazijn legt uit waarom CIGO en Ons Magazijn de handen ineen hebben geslagen. ,,Ons Magazijn is het gemak van online shoppen, maar dan wel met de service en het vakmanschap van de mensen achter een toonbank. Voor deze unieke formule zijn wij op zoek naar gedreven ondernemers die hun klanten kennen, die onderdeel uitmaken van een mooie winkelstraat en bij wie ondernemen in het bloed zit. Met dit concept willen wij de lokale economie ondersteunen. Met CIGO Peperzak hadden wij in Soest de juiste ondernemer gevonden."

UITBREIDING Mark Peperzak knikt bevestigend bij de woorden van Bisschops: ,,Dankzij Ons Magazijn kunnen wij onze klanten nog meer bieden. Dat vinden wij prettig. Wij hebben sinds onze start in 2015 een trouwe schare klanten. Dat die klanten ons al bijna drie jaar jaar trouw zijn willen wij belonen in de vorm van deze assortiment-uitbreiding. Online shoppen en dan kan je hier je product ophalen. In tegenstelling tot andere aanbieders betaal je geen verzendkosten. De klant betaalt online via Ideal. Als de klant dat wil kan ook hier in de winkel het product besteld worden. Daar hebben wij deze bestelzuil voor. Afrekenen gebeurt dan cash of per pin."

BESTELZUIL Peperzak wijst naar een zuil met een digitaal scherm. Via een paar drukken komt de klant in een virtuele omgeving waar meer dan 40.000 artikelen wachten op een koper. ,,Aan het einde van dit jaar is het assortiment vergroot tot 140.000", vertelt Bob Bisschops. ,,Nee verkopen is bijna niet meer mogelijk, tenzij het echt niet leverbaar is."

ZOMERVAKANTIE Met het oog op de naderende zomervakantie is het prettig snuffelen in de winkel van CIGO. Een keur aan lectuur ligt in de schappen. Wie een boek niet kan vinden, kan het bestellen. Dat geldt ook voor andere producten.

LUKKIE DUCK Mark Peperzak kijkt ondertussen uit naar de Lukkie Duck Race die in het weekend van 9/10 juni in de Van Weedestraat gehouden wordt. ,,Binnenkort kan men bij CIGO vijf verschillende Lukkie Ducks aanschaffen die mee gaan doen aan de race. Met deze race wordt een aantal goede doelen ondersteund. Dat wordt een gezellig weekend." Er komen ook kortingsacties aan.

Interview afgenomen door Peter Beijer op 17 april 2018 in opdracht van Soester Courant.
LINK.

Beeld