We zijn in het dagelijkse leven steeds meer afhankelijk van onze mobiel. Bereikbaar zijn, appen, bellen, routebeschrijving, agenda, notities, e-mail, we houden ons er de hele tijd mee bezig. Het liefst luisteren we tegelijkertijd ook naar Spotify of iTunes. Of wat dacht je van lekker wat YouTube of Netflix in de bus of op de bank? We lopen rond met een computer in onze hand die krachtiger is dan wat NASA gebruikte om mensen op de maan te landen. De ‘giant leap’ in onze technologie heeft ons dan wel de hele wereld in onze broekzak gebracht, maar de batterij technologie blijft helaas achter. Maar niet gevreesd, een goede powerbank helpt je uit de brand. Powerbanks zijn tegenwoordig goed betaalbaar en hebben een steeds grotere capaciteit. Voor diegene die meerdere apparaten bij zich heeft die wel wat extra stroom kunnen gebruiken, test ik vandaag een beest van een powerbank. De Hoco J65B powerbank. Wil jij weten wat dit beest kan? Lees dan verder!

Beeld

Een beest van een powerbank met 50.000mAh

Het is een joekel, laten we dat voorop stellen. Met zijn afmeting van 16,5x8x5cm en een gewicht van iets meer dan een kilo, is het niet zomaar een powerbank die je even in je achterzak schuift. Maar wat krijg je daarvoor terug? That’s the question. Voordat we daar dieper op in gaan, bekijken we wat er nog meer opvalt aan het uiterlijk. De Hoco J65B powerbank is leverbaar in een witte en zwarte variant. Ik heb zelf de witte versie getest en vind het design er stijlvol uitzien. Beide versies zijn voorzien van een zwarte LED display van enkele centimeters breed. Je kan hier zien hoe vol de batterij is en wat er momenteel is aangesloten. Beide kleurvarianten hebben een zwart scherm, met daarop witte letters.

Quick-charge 3.0

Maak je vooral ook geen zorgen over de aansluitmogelijkheden, de Hoco J65B ‘has you covered’. De powerbank kan worden opgeladen met een USB-C, Micro-USB of Lightning kabel. Als hij is opgeladen kan je met deze powerbank 4 apparaten tegelijk opladen. Er zijn 4 USB-A poorten te vinden, waarvan 2 geschikt zijn voor quick-charge 3.0. Dit is aangegeven met een dubbel stroom symbooltje naast de poort. Dit is fijne feature, want veel powerbanks met verschillende poorten markeren niet duidelijk het onderscheid. Daar moet je dan vaak de handleiding voor raadplegen. Bij de J65B is dit dus gelukkig in één oogopslag te zien. Met de quick-charge poorten heb je jouw mobiel in een half uur tot uur volledig opgeladen, mits de telefoon quick-charge ondersteund.

De powerbank in 20 uur opladen

Vorig jaar testte ik de Hoco B35E powerbank. Dit is een vergelijkbaar model. Het design is niet veel veranderd, al was de B35E natuurlijk kleiner omdat die ‘enkel’ 30.000 mAh aan capaciteit had. Destijds kon ik die powerbank met USB-C binnen 12 uur volledig opladen. De Hoco J65B deed er iets meer dan 20 uur over om volledig op te laden op USB-C. Dit ligt redelijk in verhouding, aangezien de bijna verdubbelde capaciteit. Houd er wel rekening mee dat het met Lightning of Micro-USB langer zal duren om de powerbank volledig op te laden. Het LED display geeft groot in een percentage weer wat de huidige oplaadstatus is, dus het is altijd makkelijk te zien of hij klaar is voor gebruik. Je hoeft overigens niet te wachten tot hij volledig is opgeladen om hem te gebruiken. Maar over gebruik gesproken, wat kan dit beest nou eigenlijk? Waar is die 50.000mAh goed voor?

2 of 3 weken zonder netstroom

Wat een capaciteit van 50.000mAh betekent is dat je jouw mobiel wel tot 16 keer kan opladen. Hij mag dan nog zo fors zijn, en is ook zeker niet licht. Maar als je je bedenkt dat er het equivalent van 16 mobielbatterijen in zit, dan valt het eigenlijk reuze mee! Ik heb een smartphone die, net als deze powerbank, ook van Chinese makelij is (een Xiaomi) en die dusdanig spaarzaam met de batterij omgaat, dat ik er wel anderhalve dag mee door kom. Dat zou betekenen dat ik met deze powerbank gemakkelijk 2 tot 3 weken verder kan zonder netstroom nodig te hebben voor mijn telefoon. Ik kon zelfs mijn MacBook Air twee keer volledig opladen met deze powerbank. Meerdere apparaten tegelijk opladen is ook geen enkel probleem, ik merkte geen verschil in oplaadtijd per apparaat.

Beeld

Dit beest van een powerbank maakt zijn belofte dus waar. Hij is door zijn formaat misschien niet de meest handbare powerbank, maar dit is ook geen powerbank die je even in je broekzak hebt voor een extra laadsessie in de namiddag. Dit is een draagbare accu voor als je 2 weken aan het kamperen bent bijvoorbeeld. Leg hem lekker in de auto, tent, boot of opbergruimte van je motor en je hebt voor langere tijd een enorme hoeveelheid power bij je! Het enige nadeel is dat de capaciteit van deze powerbank hoger ligt dan wat je momenteel mag meenemen in het vliegtuig. Ga je dus een vliegreis maken, kijk dan goed naar de regels omtrent powerbanks voor je deze in je bagage stopt.

Monster dat alles kan

Wil jij een mega powerbank die meerdere apparaten kan opladen en ben je langere tijd niet in de buurt van het stroomnet? De J65B is een monster dat alles kan en redt je uit de brand! Met de enorme capaciteit kan je een moderne smartphone 16 keer opladen. Hoco heeft de powerbank wat goeie quality of life verbeteringen gegeven ten opzichte van hun eerdere modellen. Denk ook aan de additionele aansluitingen, duidelijke symbolen bij de aansluitingen, Lightning kabel support en zelfs een ingebouwde zaklamp. Had ik dat al gezegd? Nee? Nou bij deze! Ben jij op zoek naar een monster dat alles kan en je weken lang van stroom voorziet, zoek dan niet verder.

Ik geef de Hoco J65B 50.000mAh een dikke negen!

 

Beeld